Hilde Groenendijk - de Vries

Betrokken, enthousiast en doelgericht: zo beschrijf ik mezelf op Twitter. Getrouwd met Jan en moeder van 2 dochters en 3 zonen. Ik ben 55 lentes jong en al 31 jaar woonachtig in Capelle aan den IJssel. 

In het dagelijks leven ben ik afdelingsleider op een middelbare school in Rotterdam, lid van een Capelse kerk en regelmatig help ik mijn man in zijn volkstuin.

In 2014 werd ik burgerraadslid in Capelle aan den IJssel, in 2018 kwam ik met voorkeursstemmen in de gemeenteraad en nu mag ik als fractievoorzitter van de ChristenUnie fungeren: een hele eer. 

Inzake de plaatselijke politiek vraag ik graag aandacht voor onze jeugd. Ik wil graag dat de Capelse kinderen opgroeien binnen krachtige gezinnen in een veilige, groene omgeving; als daar hulp bij nodig is of aanpassingen gerealiseerd moeten worden, is dat in het belang van ons allemaal. Ook de inzet van de Capelse ondernemers moet en de positie van onze kwetsbare medeburgers (o.a. ouderen, mensen met een chronische aandoening, zieken, vluchtelingen en slachtoffers van huiselijk geweld of schuldenproblematiek) gaan mij aan het hart. 

We leven in een dichtbevolkt gebied, waarin iedereen voldoende rust en leefruimte nodig heeft. Dat vraagt om verdraagzaamheid en gezamenlijke verantwoordelijkheid, onder de leiding van een wijs, transparant en betrouwbaar stadsbestuur. 

Graag zet ik mij nog heel lang in voor alle Capellenaren in onze mooie stad!

2022 Groenendijk CU helemaal

Foto: Desiree Verstege