Capelse battle tussen fiets, OV en auto

Capelse battlemaandag 12 februari 2018 22:59

Hoe goed en veilig bereik je Isala theater vanaf Capelle schollevaar? Het is zover, the battle tussen fiets, openbaar vervoer(OV) en auto. Zaterdag 10 januari 19:00 uur was de battle van de Capelse ChristenUnie.

Eén persoon met de auto, een andere op de fiets en weer een andere persoon met het OV. Vanaf Bushalte Sara Burgerharterf in Capelle Schollevaar naar het centrum.

De opstapplaats was bushalte Sara Burgerharterf. Raadsleden Peter Eilander en Michiel Grauss wachtten netjes totdat fractiegenoot Lucenda Adopai instapte bij bus 30. Dat was om 19:08.

De fiets en de auto bereikten zo rond 19:26 Capelle Centrum. Lekker even de Boekenkast in voor een kopje koffie.

Om 19:43 sloot Lucenda zich aan na een omweg via Oosterflank en metrostation Capelse Brug naar metrohalte Capelle Centrum. Voor de terugweg heeft Lucenda een lift gekregen, want later op de avond is de verbinding nog slechter.

Het is overduidelijk dat de verbinding tussen Schollevaar en het stadscentrum verbetering behoeft. Een rechtstreekse verbinding is de belangrijkste wens van de tientallen Capellenaars die gereageerd hebben op #Onbereikbaar Capelle”. De fractie van de ChristenUnie zal zich hiervoor inzetten.

« Terug