ChristenUnie laat Afasiecentrum niet in de kou staan

Afasiecentrummaandag 26 februari 2018 12:17

Ondanks de ijzige vrieskou hielp de ChristenUnie-fractie Capelle op zaterdag 24 februari mee met het opknappen van de moestuin in Capelle Schollevaar. “Vrijwilligerswerk verdient meer steun en waardering”, vindt Louis Seesing, de nummer vier van de lijst.

In deze moestuin dragen ook cliënten van het Afasiecentrum hun steentje bij. Zo worden hier onder meer groenten geteeld die door de deelnemers aan 'Samen Koken Samen Eten’ in een later stadium worden gegeten. Voor veel mensen die kampen met hersenletsel is meedoen aan dergelijke activiteiten een welkome tijdsinvulling.

Over afasie (hersenletsel) is relatief weinig bekend. Mede hierdoor zijn er ook niet veel mensen die zich als vrijwilliger aanmelden. “Daarom willen we door mee te helpen onze waardering uitspreken naar de mensen die hier werken. Hopelijk worden veel Capellenaren hierdoor geïnspireerd om vrijwilliger te worden bij Dagactiviteiten de Bazuin of het Afasiecentrum in de Reigerlaan. Mensen met afasie zouden hier erg mee geholpen zijn. Iedereen is tenslotte waardevol!”, aldus Louis Seesing van de Capelse ChristenUnie.

« Terug